MoparFins

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

News:

We changed servers, which is good, and lost all passwords, which is bad. See above.

Pages: 1 2 3 [4]   Go Down

Author Topic: Low Voltage Issues  (Read 2199 times)

Leaburn Patey

  • Hero Member
  • *****
  • Karma: +0/-0
  • Posts: 4606
    • View Profile
Low Voltage Issues
« Reply #45 on: September 10, 2008, 05:15:30 PM »

Matt is right.
My '68 New Yorker 440  only had one fuel filter and no vapor can.
I had seen vapor cans or three line filters on newer (72-up) engines.
Diplomats,Aspens,Volare's (F,M,J bodies) had a three line filter where the third line returned to the tank.
1968 model cars have no return lines.
1970/71 seen return lines as per emissions crackdown.
Replace your fuel filter,make sure you are usin the proper "vented" gas cap,and blow out the vent lines when installing the tank.
CBarge2008-09-10 22:18:02
Logged
1968 Newport Custom project BOAB
1973 Satelitte wagon
1983 Dodge 400
2006 300C HEMI!!

Steve

  • Full Member
  • ***
  • Karma: +0/-0
  • Posts: 176
    • View Profile
Low Voltage Issues
« Reply #46 on: October 11, 2008, 10:22:06 AM »

UPDATE!!!

I just walked up from the barn and have to share my progress with all those who've been SOOOOOO helpful.

2 weeks ago I spent from 9:00AM to 8:00PM....

* siphoning 15 gal. of Premium fuel out of the tank.
* Dropping the original tank.
* removing all the fuel line between the tank and the pump.
* bending new steel line (tricky job;9 bends between the tank and the rear wheel well).
* Installing a new sending unit in the new tank.
* mounting the new tank.

I wasn't able to finish that night, but I went to the parts store today and picked up a new fuel filter.

Crank crank crank. nothin'. No fuel in the filter
Crank crank crank. nothin'. No fuel in the filter
Crank crank crank crank crank etc. nothin'.
I am running out of time, as we are celebrating my father's birthday tonight and I have to get ready. I decide that the fuel pump is probably shot from all the crap is sucked up from the old tank.

I get out  to close the hood and I see a small amount of fuel in the filter!!!!!!! Yes!

(Fingers crossed) Crank Crank cran.......Varoom! She fires and smooths to an idle!

She lives again!!!!!! I let her run until she is warmed up and she just purrrs like a tiger (is it a 440HP after all;-).

The Delta is behind her so I couldn't take her out, but tomorrow is another day!

I don't know what the next problem to rear its head will be, but I do know that my confidence is a hell of alot higher now than it was before.

Just wanted to thank everyone here again for all their help.

Who said the internet is just for porn?


Logged
Uncle Hulka

1967 Oldsmobile 4-4-2
1968 Plymouth Sport Fury Conv w/Factory 440HP
1969 Oldsmobile Cutlass S
1969 Oldsmobile Delta 88 w/Original B07 Police Package
1970 Chevelle 396

Matt Aker

  • Sr. Member
  • ****
  • Karma: +0/-0
  • Posts: 371
    • View Profile
Low Voltage Issues
« Reply #47 on: October 12, 2008, 05:27:16 AM »

AWESOME!    I can't wait to you drop the top and take her for a spin!
 
(and besides, with all the photo-chopping that goes on here this place is better than porn )
Logged
Matt

I love don't YOU?  Cause I never grew up!
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up
 

© 2008-2014 Steve Hobby • © 2015 Allpar, LLC